Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η δαρβινική θεωρία της εξέλιξης


5 Votes


γράφει ο wishmaster…
Όλες οι επιστημονικές θεωρίες επιδέχονται αμφισβήτησης. Η δαρβινική λοιπόν θεωρία της εξέλιξης των ειδών, από τη διατύπωση της μέχρι σήμερα, υπόκειται σε αμφισβήτηση από μερίδα του επιστημονικού κόσμου αλλά και τους εκπροσώπους πολλών θρησκειών. Διαβάζοντας ένας αναγνώστης άρθρα και μελέτες Εξελικτικών επιστημόνων αυτό που θα διαπιστώσει είναι ότι δε θα βρει επιστημονική συνέπεια, αλλά θα βρει σωρεία αβλεψιών, προχειρότητας, αποδοχής θεωριών χωρίς επιστημονική απόδειξη.
Προεπισκόπηση
Σύμφωνα με τη θεωρία του Δαρβίνου ο νεότερος πρόγονος του σημερινού ανθρώπου ήταν ο Australopithecus afarensis που στην πορεία εξελίχθηκε στον σημερινό άνθρωπο Homo sapiens sapiens. Υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε αυτή τη θεωρία. Καταρχήν υπάρχει ένα τεράστιο χρονικό κενό μεταξύ των ευρημάτων του Homo habilis και του Homo erectus. Επίσης άλλο ένα κενό έχει να κάνει με το χρόνο εξαφάνισης του Homo sapiens, και την εμφάνιση του απογόνου του, του Homo sapiens neanderthalensis. Ανάμεσα τους υπάρχει ένα κενό το λιγότερο 70 χιλιάδων χρόνων και δεν έχει βρεθεί κάποιο απολίθωμα που θα μπορούσε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο αυτών ειδών. Πώς και από πού λοιπόν προήλθε ο Homo sapiens neanderthalensis και από εκεί ο σύγχρονος άνθρωπος. Πως είναι δυνατόν η χωρητικότητα του εγκεφάλου να είναι μεγαλύτερη σε αυτό το είδος από το σύγχρονο άνθρωπο? Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό μας, που μας ξεχωρίζει βιολογικά από τα άλλα ζώα της γης . Υπάρχουν δεκάδες άλλα ερωτήματα που μπορούν να τεθούν και καταρρίπτουν τη Δαρβινική θεωρία αλλά δε το κρίνω σκόπιμο να τα αναφέρω εκτενώς καθώς όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τα πάντα για αυτή.

Πάμε τώρα να κάνουμε μια υπόθεση θεωρίας και ας πούμε ότι παρακάτω παρουσιάζω τη «δική» μου θεωρία που είναι μια σύγκλιση διαφόρων στοιχείων και ανάγεται σε ιστορικά, επιστημονικά και “μυθικά” δεδομένα. θα ξενίσει πολλούς ” επιστήμονες” γιατί θεωρητικά βασίζεται αρκετά στη μυθιστορία, σε αποσπάσματα από κείμενα του Ενωχ και σε πηγές Ελληνικές, Εβραικές (βίβλος), Βαβυλωνιακές, Σουμεριακές κ.α . Να τονίσω ότι φυσικά δεν είμαι βέβαιος για την παρακάτω θεώρηση και δεν επιδιώκω να πείσω κανένα (γιατί δεν είναι σωστή καμία τέτοιου είδους προσέγγιση με βάση απλά το λογικό και το επιστημονικοφανές), αλλά απλά τα παραθέτω στοιχεία που μου φαίνονται αρκετά πιο αληθοφανή από τα νεοδαρβινικά δεδομένα.  Έχει λοιπόν να κάνει πέρα από τον Ελοχιμ  που εμφανίζεται σύμφωνα με τη μυθιστορία στη Μεσοποταμία (εκεί δεν είναι η γή της επαγγελίας σύμφωνα με επιστήμονες?) με πολλά γεγονότα που συμπλέκονται και αφορούν αστρονομικές παρατηρήσεις, θέσεις ιερών στην αρχαιότητα, δομικά χαρακτηριστικά αρχαίων μνημείων κ.α που δεν θα αναλύσω το γιατί και πως περιπλέκονται γιατί θα πρέπει να γράψω βιβλίο. Συμφώνα  με αυτές τις πηγές λοιπόν σε κάποιο σημείο αναφέρεται “άγγελοι” (πρόκειται κατά άλλους για εξωγήινους- για τους “ανθρώπους” που ήρθαν από ψηλά, είτε για αυτό που λέω παρακάτω)  δημιούργησαν την πρώτη «αποικία»  των ανθρώπων? με διασταύρωση? Φαίνεται λοιπόν πως στο σημείο αυτό υπάρχει το κλειδί για το εξελικτικό κενό της δαρβινικής θεωρίας, καθώς ακριβώς εδώ τοποθετείτε η δημιουργία του σύγχρονου ανθρώπου από τους επιστημονικούς κύκλους της καθεστώσας επιστήμης. Για να προφτάσω τους καλοθελητές δεν διεκδικώ την πατρότητα της όποιας θεωρίας των Νεφελίμ, των Ανουνάκι κλπ… Αν και ουδεμία σχέση τα τελικά συμπεράσματα μου με αυτές τις θεωρίες κάποιοι που τις υποστηρίζουν δεν είναι και τόσο τρελοί όσο μερικοί πιστεύετε.

Το κυρίως θέμα  είναι το πόσο δεκτικοί μπορούμε να είμαστε στην έρευνα νέων δεδομένων και πληθώρας ευρημάτων που ανατρέπουν τα συμπεράσματα του  «επιστημονικού»  κατεστημένου  και των παραχαρακτών της ιστορίας. Ευρημάτων που αναγάγουν την «ανθρώπινη» ιστορία σε βάθος χιλιάδων ετών πριν από τη συμβατική ιστορία που μαθαίνουμε στα σχολεία σήμερα.
Όλα αυτά λοιπόν που επιστημονικά δεν εξηγούνται σήμερα, αποκρύπτονται και έχουν να κάνουν με σκελετούς γιγάντων που έχουν βρεθεί, με απεικονίσεις ιπτάμενων αντικειμένων σε αρχαϊκά ευρήματα, με τη λατρεία θεοτήτων που αναπαριστώνται με πολλά και διάφορα πρόσωπα (άνθρωποι  ή  κάτι άλλο που είτε από φόβο είτε από τις εκπληκτικές δυνάμεις που είχαν λατρεύτηκαν σαν θεοί από τους ανθρώπους), με κοινούς ανά τον κόσμο μύθους πχ γιγαντομαχία, κατακλυσμός (Νώε, Δευκαλίωνας και Πύρρα κλπ), Ατλαντίδα, μπορεί κάλλιστα να εξηγούν τη προέλευση της ανθρώπινης φυλής και την ξαφνική μετάβαση από το ένα είδος “πρωτόγονου ανθρώπου” στην ουσία πιθήκου, στο επόμενο που θεωρείται πρόγονός μας και να είναι ο ενδιάμεσος κρίκος που λείπει, η γενετική μετάλλαξη που αποτέλεσε την αρχή της δημιουργίας του είδους μας και ενδεχομένως να καλύπτει το εξελικτικό κενό της Δαρβινικής θεωρίας. Η μυθιστορία των λαών ταυτίζεται με την πραγματική ιστορία του κόσμου και χρήζει πραγματικής μελέτης καθώς  βάση πληθώρας στοιχείων προϋπήρξε η τεχνολογία που ανακαλύπτει σιγά σιγά σήμερα η επιστήμη , χιλιάδες χρόνια πριν .


Φαίνονται όλα πολύ μπερδεμένα μεταξύ τους αλλά δεν είναι, αρκεί να θεωρήσουμε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και ότι αρκετές θεωρίες που καταρχήν μοιάζουν αντικρουόμενες όταν συμπλέκονται και συγκρίνονται αποδίδουν συναφή συμπεράσματα. Δε θα επεκταθώ και αναλύσω κάτι παραπάνω, δε υπάρχει άλλωστε λόγος. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει, να διαβάσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Μια ανώτερη δύναμη φρόντισε για την δημιουργία μας σε αυτό το σημείο και αυτή δεν είναι άλλη από αυτό που περιγράφεται στη Βίβλο ως Κύριος (Θεός) και λατρεύεται σήμερα από τους Χριστιανούς Ορθόδοξους ανά τον κόσμο σε όλο του το Μεγαλείο.

Μέχρι και οι Αβοριγίνες της Αυστραλίας έχουν τέτοιους μύθους. Αυτή η εικόνα από το Kimberley, Australia είναι ζωγραφιές σε σπήλαιο 5,000 ετών που θεωρούνται αναπαράσταση όντων που λατρεύτηκαν σαν θεοί.
Για να γίνει κατανοητό όλο αυτό πρέπει να διαβάσετε ποιος  ήταν ο Ελοχειμ (σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη (Γένεση, κεφ 6, 1-2), αν δημιουργήθηκαν πλάσματα αποκυήματα πράξεως ανομίας  και ακολούθως θα γίνει κατανοητή η προέλευση των γιγάντιων σκελετών που έχουν βρεθεί (στην Ελλάδα έχουν βρεθεί αρκετοί- ρωτήστε εργάτες του μετρό, στη Σάμο, κατοίκους της Σαλαμίνας (από την ναυμαχία-ομαδικοί τάφοι) κ.α) και οι απεικονίσεις και η λατρεία διαφόρων “θεοτήτων ή δαιμόνων” από τους προγόνους μας, πολύ πριν την έλευση του Χριστού και πως τελικά συνδέονται με την τιτανομαχία, τα είδη και τις μορφές των δαιμόνων, το αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο, τους αιγυπτιακούς και ινδουιστικούς θεούς (δαίμονες), το τι στην ουσία μπορεί να είναι αυτοί που λατρεύτηκαν σαν θεοί κ.α .και όλα σε συνάρτηση μεταξύ τους.

Να δώσω ένα δεδομένο και την αρχή της αναζήτησης, η λέξη Ελοχείμ  χρησιμοποιείται για τον ίδιο το  Θεό 25 φορές στη Γένεση. Η λέξη αυτή περιλαμβάνει την ιδέα ενός μεγαλειώδους  Όντος, με δημιουργική δύναμη και εξουσία, μεγαλειότητα και παντοδυναμία, το οποίο είναι υπεράνω του υλικού κόσμου που δημιούργησε.
Όλα αυτά από ότι καταλαβαίνετε δεν αμφισβητούν  την θεώρηση της Ορθοδόξου εκκλησίας για τη δημιουργία του κόσμου και αυτή η θεώρηση δεν  αντιμάχεται στο ελάχιστο τις απόψεις μου, το αντίθετο, μεγάλος όγκος των πληροφοριών μου αντλείτε από το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης και το μόνο που γίνεται είναι ένας συγκερασμός γεγονότων και μύθων.(Τι ήταν και από ποια φυλή καταγόταν αυτός ο Γολιάθ ο Φιλισταίος για παράδειγμα?) Επίσης όλα τα παραπάνω δεν υποκαθιστούν καμία θεωρία απλά είναι μια άποψη που ίσως να στηρίζεται σε κάποια δεδομένα που ξεπερνούν σε εύρος αυτό που θα λέγαμε έγκυρο με επιστημονική απόδειξη αλλά δεν έχουν πραγματικά να ζηλέψουν σε κύρος τίποτα το “έγκυρο” και κυρίως τα κενά που μας αφήνει η Δαρβινική θεώρηση των πραγμάτων και τον τρόπο που όλοι οι νεοδαρβινιστες προσπαθούν να μας πείσουν ότι  ήμασταν πίθηκοι που ξαφνικά ( και χωρίς να παραθέτουν ίχνος αποδείξεων ) γίναμε άνθρωποι απλά με τη φυσική εξέλιξη των ειδών. Για να μη μιλήσω για απολιθώματα ανθρώπινων σκελετών που όταν ραδιοχρονολογούνται αλλάζουν άρδην τα δεδομένα της παραδεδομένης επιστήμης, για ευρήματα που παρουσιάζουν ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας σε βάθος ακόμα και εκατομμυρίων ετών…

Επίσης να πώ ότι οι θεμελιώδεις Νόμοι της Φυσικής, της Βιολογίας και όλων των θετικών επιστημών ασχολούνται με πεπερασμένες ποσότητες και οντότητες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν το Θεό ούτε να τον ανακαλύψουν διότι είναι άπειρος και επειδή και ο άνθρωπος είναι καθ΄ομοίωση θεού με κάθε έννοια, τα ίδια ισχύουν και για τον άνθρωπο. Ο Θεός ως έννοια αναζητείτε μόνο στη Μεταφυσική, στη Θεολογία και στο “Μυστικισμό” (όχι ως αρνητική έννοια). Άρα λοιπόν και για αυτό που παραπάνω εξετάζουμε θεωρία δημιουργίας του ανθρωπίνου είδους, συγνώμη αλλά μου κάνει καλύτερη “η δική μου” ατελής και ηλίθια συλλογιστική (σκόπιμα αποτυπωμένη και με πλήρη γνώση του λαθεμένου τρόπου προσέγγισης) από τη δική σας ατεκμηρίωτη και πεζή θεώρηση κύριοι νεοδαρβινιστές. Άλλωστε όσο αυθαίρετες μπορεί να θεωρήσετε τις δικές μου πηγές άλλο τόσο αυθαίρετα είναι τα δικά σας συμπεράσματα για την εξέλιξη του ανθρώπου. Τουλάχιστον εγώ προσπαθώ να καλύψω το κενό που εσείς αφήνετε ατεκμηρίωτο…
Δυστυχώς σήμερα οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν  τα παραπάνω καθώς είμαστε παγιδευμένοι σε ένα matrix  που έχουν δημιουργήσει αυτοί που ελέγχουν την μοίρα της ανθρωπότητας πίσω από το παρασκήνιο αποσκοπώντας στην κυριαρχία μέσω μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που προσπαθούν να επιβάλουν. Κατέχοντας θέσεις κλειδιά μέσω διαφόρων «μυστικών οργανώσεων» (illuminati, μασονικα τάγματα κλπ) προωθούν το σχέδιο τους παγιδεύοντας  σε μια φυλακή τον συνειδητό μας νου μέσω μιας παγκόσμιας εκστρατείας «παραπληροφόρησης»  ώστε όσοι δεν ακολουθούν ως πρόβατα και εκφέρουν μια άλλη γνώμη να γελοιοποιούνται. Παγκοσμιοποίηση, λέσχη μπίλντεμπερκ, μασονία,  σατανισμός, μαγεία,  αστρολογία,  αεροψεκασμοί , ηλεκτρονική ταυτότητα, κάρτα του πολίτη, τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, τεκτονισμός, Καμπάλα, χάραγμα, εμβόλια,  πανθρησκεία, ναζισμός-κομμουνισμός,   τηλεόραση ΜΜΕ & έλεγχος της μάζας κλπ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές…

Για να κλείσω τώρα με αυτό που πράγματι πιστεύω και όχι με αυτό που παρουσίασα εσκεμμένα και συγκριτικά προς το Δαρβινισμό για να δείξω την ανεπάρκεια του, αν κάποιος ψάχνει για την ΑΠΟΛΥΤΗ Αλήθεια ΜΟΝΟ η ΘΕΟΛΟΓΙΑ της Ορθοδόξου Εκκλησίας (το τονίζω το ΜΟΝΟ διότι οι άλλες μονοθεϊστικές/πολυθεϊστικές Θρησκείες ουδεμία σχέση έχουν με την Αλήθεια που πηγάζει από το Φως και εκ του Φωτός) αφού είναι καθαρά βιωματική διεργασία και μπορεί να του δώσει την ΑΠΑΝΤΗΣΗ μέσω της ιερής παράδοσης και του μυστηριακού τρόπου ζωής κατανοώντας την τελειότητα του θαύματος της ίδιας μας της ύπαρξης εν Χριστό… Η Αλήθεια λοιπόν, που είναι ο Χριστός  (Σωτήρας μας μέσω της Σταυρώσεως/Αναστάσεως), είναι μια βιωματική διεργασία και όχι νοητική/”επιστημονική” διότι ο πεπερασμένος μας νους δεν μπορεί να συλλάβει το άχρονο-άναρχο και το άπειρο μεγαλείου του Όντος.  Ας με αξιώσει ο Θεός να γευτώ λίγο από την ελεημοσύνη του ως ανάξιος …

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου